Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Özel yasa ve yönetmelikle muhafaza şeşna kurallara tam olarak geçim hazırlamak hem maddi hem de manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar marifetiyle denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla yoklama edilen işleyiş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kat özelliği yardımıyla alevlerin kontrol şeşna allıkınmasında dayanak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Patlama ya da rastgele bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son paye çeşitli bir skalaya sahiptir.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde Yangın Kapısı sıralanabilir:

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının birebir standartlara ve yönetmeliklere oranlı olup olmadığını tayin etmek yürekin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma geçirmek çetin ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı gerçek itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü dal şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı ciğerin berenarı işçiliklevsel şekilde uhde yapmalıdır.

İzinsiz fotoğraf, yazı ve videoteyp v.b kullanımı neticesinde legal muamelat uygulanacaktır. TEKNODEVA

Report this wiki page